top of page

BRUIDSJURK 5 Tips voor de bruid!

De bruidsjapon is een hot item waar ieder meisje-meisje ooit van heeft gedroomt, en iedere stoere dame ook wel eens aan heeft gedacht. Ik zie de mooiste bruiden en heb ook een geweldig voorrecht om deze te mogen fotograferen. Om de prachtige beelden voor ze te maken die je als bruid je levenlang zal bewaren. Die je gaat delen met je gezin je vriendenkring maar ook alle generaties die nog zullen komen. Het is een grote eer voor mij en ook een hele spannende en zeer verantwoordelijke gebeuren.

Het wordt daarom de hoogste tijd om het een en ander voor mijn lieve aankomende bruidje op een rijtje te zetten. Bijna elke keer weer zie ik een prachtige bruid in een adembenemende bruidsjurk voor me staan. Een geweldig gezicht! Maar dan merk ik dat ze stijf staaten durft zich in het onwennige grootse gewaarte niet te bewegen. Dan komt haar bruidegom ernaast staan - en durft niet dichterbij dan 2m naast haar te komen. Ze leunen wat ongemakkelijk naar elkaar toe voor een kus - maar het blijft erg onwennig en vooral satirisch aangezicht. Op dat moment bedenk ik - hadden ze maar een uurtje met mij doorgebracht om dit alles even door te lopen! Daarom hier:

Tip 1: 1. Hoe groot de bruidjapon ook is - je kunt er bijna alles me wat je normaal ook doet,

behalve punt 5!

Het lijfje is meestal vrij strak en zet de bruid daarom vrij direct in een mooie rechte houding. Zolang je een mooie rechte rug houdt en niet inzakt - zal je er bij voorbaat al geweldig uitzien. De wijde rokken hebben een vrij zachte hoepel die overal meebuigt. Je hebt er eigenlijk helemaal geen omkijken naar!

Tip 2: 2. Maar wat doe je met de sleep? Deze kan vooral moeilijkheden geven bij het draaien, hiervoor heb ik de ultieme truk die van elke bruid een natuurtalent in slepen-dressure maakt! Je pakt de bruidsjurk aan de zijkant met je hand stevig vast. Bij het draaien naar rechts - de linkerhand en vice-versa. Terwijl je de rechterdraai maakt geef je met links een zwiert mee aan de japon. En wow! Deze maakt de perfecte draai mee, met sleep en al! Tip 3: 3. Zitten. Hiervoor hoef je maar 2 diengen te houden; -Ga altijd op het puntje van de stoel zitten(dit geldt niet voor bruidsjurken zonder hoepel, maar zal zeerzeker mooier beeld schetsen voor de foto's) zodat de hoepel niet omhoogzwiept en blijf je rug recht houden. Tip 4: 4.Trappen en andere ongemakken Ik begin met het makkelijkste - de trap af lopen. Hiervoor hoef je eigenlijk niets te doen, neem wel voorzichtige stapjes zodat je de grootte van de tredes niet voorbijloopt, en je bruidsjapon zal je stap voor stap volgen. Bij he oplopen, pak je de trouwjurk met een hand steving vast LEP OP! samen met de hoepel (!) en til je deze iets op zodat je voldoende hoogte hebt om een stap te nemen. Hetzefde geldt voor als de bruidegom naast de bruid staat. Vaak is men bang om erop te gaan staan en staan de bruid en bruidegom een heel stuk uit elkaar. Als de bruid de trouwjapon een heel klein stukje omhoog tilt - kan de bruidegom zijn voeten zo onder het zool schuiven zonder erop te gaan staan. Heel makkelijk! Tip 5: 5.Loop nooit achteruit! Heb je een trouwjurk met een sleep - heb er wel erg in dat je geen stappen achteruitneemt. Zit de sleep vast met een goed afgestelde danslus - dan kan het uiteraard wel! Zo, nu alle trouwjurk-zorgen verholpen zijn - kunnen we opgelucht door met de prachtige trouwreportages!

En heb je nog steeds trouwjurken-angst? Dan kunnen we dat altijd van de voren uitproberen zodat je op je trouwdag de zorgeloze trouwjurken expert bent!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page